103
Υλικά
- σπαγγέτι 500 γρ
- ελαιόλαδο 50 ml
- αντσούγιες 6 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ελιές 12 τμχ
- κάπαρη 1.5 κσ
- σάλτσα ναπολιτάνα 400 γρ
- ντοματάκια βελανίδια 10 τμχ
- μαϊντανός 1 κσ
- μπούκοβο 0.25 κγ
- πεκορίνο 70 γρ
Η Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές μας Ιταλικές μακαρονάδες κατ’ αρχάς λόγω πιασάρικου ονόματος. Για μένα η πουτανέσκα μεταφέρει σε ένα πιάτο όλο το ταμπεραμέντο του Ιταλικού Νότου. Χαρακτηριστικά της συνταγής Εύκολη συνταγή, ιδιαίτερα έντονη σε σύνθεση γεύσεων, με ρουστίκ, χωριάτικα υλικά.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr