66
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 0.5 φλ
- ζάχαρη 140 γρ
- αλεύρι 420 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- μαγιά 1 φακ
- αλάτι 0.5 κγ
- κρόκοι 3 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- ξανθές σταφίδες 0.33 φλ
- σταφίδες μαύρες 0.33 φλ
Αυτή η συνταγή για αυθεντικό πανετόνε (panettone) φτιαγμένο στον αρτοπαρασκευαστή μας προσφέρει νέα χριστουγεννιάτικη πρόταση. Ακολουθώντας τις οδηγίες για σπιτικό πανετόνε (panettone) μπορούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου να έχουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο αυτό το πολύ αφράτο και αέρινο ημίγλυκο ψωμί με κομμάτια από ξερά φρούτα. Το παραδοσιακό πανετόνε (panettone) με το θολωτό του σχήμα απαιτεί προετοιμασία πολλών ημερών προκειμένου να πάρει ύψος χάρη στην μαγιά και ν’ αποκτήσει την αέρινη, μαστιχωτή και αφράτη σύστασή του. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η δυνατότητα να το ετοιμάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μας που θα κάνει όλη την δουλειά για εμάς με άρτιο αποτέλεσμα στην γεύση και στην όψη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr