139
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 1 κιλ
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
- κρεμμύδια 6 τμχ
- πατάτες 4 τμχ
- σκόρδο 6 σκελ
- ντομάτα 3 τμχ
- κονκασέ 1 κουτί
- ντοματοπελτές 1 κσ
- σταφίδες 1 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- λευκό κρασί 0.5 φλ
Ο βακαλάος ή μπακαλιάρος είναι ψάρι του γένους Γάδος (Gadus) της οικογένειας των γαδιδών. Είναι ψάρι που εκτιμάται πολύ για τη λεπτή και εύπεπτη σάρκα του και φρέσκος μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Στην Ελληνική κουζίνα συνήθως μαγειρεύεται βραστός με άφθονα λαχανικά, ως σούπα... Η συνταγή που σας προτείνω είναι παραδοσιακή ελληνική και πολύ δημοφιλής στην περιοχή μου. Δίνει ένα αρωματικό και νοστιμότατο πιάτο που, αν τυχόν ψηθεί σε ξυλόφουρνο, θα σας μένει αξέχαστο!...
.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com