106
Υλικά
- αυγά 7 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 530 γρ
- βούτυρο γάλακτος 300 γρ
- καρύδια 300 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 50 γρ
- κάσιους 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 150 γρ
- ρούμι 50 γρ
- κονιάκ 50 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 180 γρ
- γλυκόζη 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 310 γρ
- βούτυρο 30 γρ
- κουβερτούρα 440 γρ
- ξερά σύκα 100 γρ
- μέλι 1 κσ
- γάλα 6 κσ
- σιρόπι καραμέλας 1 κσ
Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με πορτοκάλι και ρούμι, γεμιστή με σοκολάτα-καραμέλα, σύκα, και καρύδια. Δεν τελειώσαμε!!, και με επικάλυψη... όπου εδώ έχουμε δύο επιλογές, μία με γλάσο σοκολάτας και μέλι, και πασπαλισμένα καρύδια. Και μία δεύτερη με γλάσο ζάχαρης, αρωματισμένο με καραμέλα, ή πορτοκάλι, με πασπαλιμένα χρωματιστά κουφετάκια σαβούρα.
Διάβασε τη συνταγή στο sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr