44
Υλικά
- φαρίνα 500 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- ελαιόλαδο 150 ml
- κονιάκ 100 ml
- χυμός πορτοκαλιού 50 ml
- βούτυρο 1 κσ
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο πλέον απαιτεί να έχουμε στο τραπέζι
το πρώτο κέικ του χρόνου, αφράτο και αρωματικό και όμορφα στολισμένο.
το πρώτο κέικ του χρόνου, αφράτο και αρωματικό και όμορφα στολισμένο.
Η φετινή μας Βασιλόπιτα έγινε με εξαιρετικό φρέσκο ελαιόλαδο, αντί
βουτύρου, και αρωματίστηκε με πορτοκάλι από το περιβόλι μας. Τη μεθύσαμε με
μπράντι κι έγινε αφράτη και νόστιμη.
Κόβοντάς τη ανταλλάξαμε ευχές για μια ήρεμη, γλυκιά και ζαχαρένια νέα
χρονιά, με αισιοδοξία και ευτυχία!
Ας μας φέρει όλα τα καλά του Κόσμου στο σπιτικό μας κι ό,τι άλλο ποθεί και
ονειρεύεται ο καθένας μας!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com