25
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 220 γρ
- ελαιόλαδο 180 ml
- γάλα 120 ml
- πετιμέζι 2 κσ
- αλεύρι 320 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- σταφίδες 80 γρ
- ξερά σύκα 80 γρ
- ξερά βερίκοκα 80 γρ
- καρύδια 80 γρ
- υποβρύχιο μαστίχα 5 κσ
- ξερά φρούτα 3 κσ
Φέτος λοιπόν επανέρχομαι με μια ολοκαίνουρια βασιλόπιτα, κάπως ιδιαίτερη αφού είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ φρούτων και βασιλόπιτα. Εμείς τη δοκιμάσαμε πιο νωρίς, αλλά από την ώρα που την έφτιαξα ως χριστουγεννιάτικο κέικ, σκέφτηκα τη συνταγή ως βασιλόπιτα. Δεν έφτιαξα για τα φετινά Χριστούγεννα το κλασικό μου–«μακράς ωρίμανσης»-κέικ φρούτων γιατί την εποχή που έπρεπε να το φτιάξω ήμουν-ακόμα είμαι- πνιγμένη από άλλες δουλειές, κι έτσι αυτό εδώ το κέικ το αντικατέστησε…
Στην ουσία η συνταγή είναι μια παραλλαγή εκείνου του κέικ, τέτοια ώστε να «ξεμπερδεύουμε» πιο γρήγορα. Θέλει όμως την προετοιμασία της. Η Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς αξίζει να έχει λίγο παραπάνω κόπο! Υπότιτλοι του τύπου «η πιο εύκολη βασιλόπιτα του κόσμου», «Βασιλόπιτα με 3 υλικά», δεν ταιριάζουν με την ημέρα. Ας φτιάξουμε κάτι πιο εκλεκτό…
Στην ουσία η συνταγή είναι μια παραλλαγή εκείνου του κέικ, τέτοια ώστε να «ξεμπερδεύουμε» πιο γρήγορα. Θέλει όμως την προετοιμασία της. Η Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς αξίζει να έχει λίγο παραπάνω κόπο! Υπότιτλοι του τύπου «η πιο εύκολη βασιλόπιτα του κόσμου», «Βασιλόπιτα με 3 υλικά», δεν ταιριάζουν με την ημέρα. Ας φτιάξουμε κάτι πιο εκλεκτό…
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr