65
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζαχαρίνη 2 φλ
- γάλα φρέσκο 1.25 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- βούτυρο 0.5 φλ
- ηλιέλαιο 0.5 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- Grand Marnier 0.5 φλ
- κονιάκ 0.5 φλ
- κουαντρό 0.5 φλ
- καρύδια 1.5 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Μια τέτοια προσδοκία κρύβει μέσα της και αυτή η πίτα που φτιάχνουμε για να υποδεχτούμε την αρχή μιας καινούριας χρονιάς. Αξίζει λοιπόν να είναι μοναδική σε γεύση και όψη και η συγκεκριμένη είναι υπέροχη. Αρωματισμένη διακριτικά με κανέλλα και πορτοκάλι, τόσο όσο χρειάζεται, και με μπόλικο καρύδι, σαν σύμβολο της πνευματικότητας, που σε μορφή σκόνης ενσωματώνεται απαλά στη ζύμη και της δίνει τη γεύση του ενώ τα χοντροκομμένα καρύδια δίνουν αυτήν την τραγανή υφή που την απογειώνει.
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumotion.net