45
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- αυγά 6 τμχ
- γάλα 100 γρ
- ζάχαρη 140 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- αλεύρι για τσουρέκια 700 γρ
- μαγιά 2 φακ
- μαχλέπι 1 κγ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
Αν σκέφτεσαι φέτος να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, αυτή είναι καλύτερη συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα τσουρέκι από την Αργυρώ με όλα τα μυστικά της. Αν μάλιστα βάλεις και γλάσο τότε θα κάνεις την καλύτερη δημιουργία. Θέλω μεγάλη προσοχή στις θερμοκρασίες της ζύμης και στον χρόνο ξεκούρασης. Για να γίνει φουσκωτή η βασιλόπιτα τσουρέκι θέλει υπομονή. Φτιάξε την 2-3 ημέρες πριν και τύλιξε την σε μεμβράνη, ώστε να παραμείνει αφράτη και μαλακή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr