183
Εκτός από το Χριστόψωμο, που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα παρασκευάζεται για το τραπέζι των Χριστουγέννων, σε κάποια μέρη συνηθίζουν και το Βασιλόψωμο, το οποίο κόβεται κατά τη διάρκεια του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ως σύμβολο τύχης για το σπίτι, τους νοικοκύρηδες, τα ζωντανά τους και τη σοδειά τους.Μπορεί να είναι ετεροχρονισμένο, αλλά, αν δεν το έγραφα τώρα που έφτασαν οι πληροφορίες, πιθανόν να έμενε στα ξεχασμένα. Κρατήστε την ιδέα για του χρόνου.Έφτασε σε μένα με φωτογραφίες και με λίγα λόγια για το στολισμό του από την καλή μου φίλη Αλεξάνδρα από την Παναγιά Τρικάλων ή Κουτσούφλιανη...
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr