52
Υλικά
- μήλα 2 τμχ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- κονιάκ 50 ml
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 250 γρ
- γάλα 200 ml
- λάδι 200 ml
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- γάλα 1 λτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε. Βαζουμε το μπέικιν, λίγο αλάτι, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλιες, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Διάβασε τη συνταγή στο foodaholics.gr