76
Υλικά
- ζάχαρη 350 γρ
- κρέμα γάλακτος 170 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- άνθος αλατιού 1 κγ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ = ΠΑΓΩΤΟ και ΠΑΓΩΤΟ = ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ. Έφτασε επιτέλους το καλοκαίρι και μπήκε δυναμικά με υψηλές θερμοκρασίες οπότε χρειαζόμαστε κάτι δροσιστικό και συνάμα απολαυστικό, χρειαζόμαστε ένα (δύο, τρία, δέκα… ) ΠΑΓΩΤΟ . Το αυθεντικό παγωτό περιέχει γάλα, δηλαδή μεγάλη ποσότητα νερού γι’ αυτό όταν μπει στην κατάψυξη και παγώσει θα δημιουργήσει κρυστάλλους, κάτι που δεν θέλουμε γι’ αυτό ή θα χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή ή θα πρέπει για το πρώτο τρίωρο να βγάζουμε το παγωτό μας από την κατάψυξη κάθε μισάωρο, να το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και να το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com