125
Υλικά
- κάστανα 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- βούτυρο 25 γρ
- πατάτες 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 1 τμχ
- τζίντζερ 1 κγ
- μέλι 1 κσ
- κρέμα γάλακτος 120 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 800 ml
Ο συνδυασμός κολοκύθας και κάστανου σε μια σούπα είναι ιδανικός στους χειμωνιάτικους μήνες και ειδικά σε γιορτινή διάθεση. Την πρώτη... Ο συνδυασμός κολοκύθας και κάστανου σε μια σούπα είναι ιδανικός στους χειμωνιάτικους μήνες και ειδικά σε γιορτινή διάθεση. Την πρώτη φορά που τον δοκίμασα ήταν πριν δυο χρόνια στο εκπληκτικό πιάτο “Μούς κόκκινης κολοκύθας, κάστανα, απάκι και μάυρη τρούφα” του ταλαντούχου chef Γκίκα Ξενάκη, στο αγαπημένο μου & φέτος βραβευμένο με δεύτερο αστέρι FNL, εστιατόριο Aleria.
Θυμάμαι πως όταν είχαμε δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο με την Σόφη, κοιταχτήκαμε με νόημα και γυρνώντας τα μάτια ανάποδα, πήραμε την δεύτερη μπουκιά σιωπηλά, με το στόμα μας να έχει πάρει ένα ελαφρά χαζαμένο χαμόγελο ηδονής. Το πιάτο αυτό του Γκίκα είναι ένα αριστούργημα γεύσεων...
Θυμάμαι πως όταν είχαμε δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο με την Σόφη, κοιταχτήκαμε με νόημα και γυρνώντας τα μάτια ανάποδα, πήραμε την δεύτερη μπουκιά σιωπηλά, με το στόμα μας να έχει πάρει ένα ελαφρά χαζαμένο χαμόγελο ηδονής. Το πιάτο αυτό του Γκίκα είναι ένα αριστούργημα γεύσεων...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr