84
Υλικά
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πιπέρι 8 κόκκοι
- γαρύφαλλο 8 τμχ
- καρδάμωμο 5 -
- κύμινο 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- σκόρδο 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- δυόσμος 5 φύλλα
- γιαούρτι 0.25 φλ
- σαφράν -
- garam masala 0.25 κγ
- ρύζι μπασμάτι 1.5 φλ
- καλαμπόκι 450 γρ
- μανιτάρια 10 τμχ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
Ο όρος biryani στην ινδική κουζίνα περιγράφει ένα πιάτο που περιλαμβάνει ρύζι το οποίο έχει μαγειρευτεί μόνο του με μπαχαρικά και στη συνέχεια αναμειγνύεται με μία μεγάλη ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα σπυρωτό ρύζι σε περίπου ίση ποσότητα με τα υπόλοιπα υλικά που να μπορεί να καταναλωθεί μόνο του σαν κύριο γεύμα... Όπως όλα τα ινδικά πιάτα έχει πλούσια και πικάντικη γεύση από τα μπαχαρικά που περιέχει και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα μπαχαρικά από ένα κατάστημα μπαχαρικών.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com