187
Υλικά
- αμύγδαλα 300 γρ
- πικραμύγδαλο 50 γρ
- γάλα 700 γρ
- ζάχαρη 170 γρ
- ζελατίνη 20 γρ
- αμαρέτο 40 γρ
- κρέμα γάλακτος 400 γρ
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στα αλεσμένα αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το σουρώνουμε, πιέζοντάς πολύ καλά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykes-alchimies.gr