147
Υλικά
- σολομός 700 γρ
- χοντρό αλάτι 100 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- άνηθος 1 μάτσο/α
- παντζάρια 3 τμχ
- μουστάρδα Dijon 3 κσ
- μέλι 2 κσ
- λευκό ξύδι 3 κσ
- σπορέλαιο 70 ml
- ελαιόλαδο 70 ml
- άνηθος 3 κσ
Η συνταγή που σας δίνω σήμερα έρχεται από τη Σκανδιναβία και είναι γνωστή ως gravlax. Πρόκειται για φιλέτο από φρέσκο σολομό που μαρινάρεται 48 ώρες σε αλάτι, ζάχαρη και μυρωδικά, κόβεται λεπτές φέτες και σερβίρεται με φέτες λεμονάκι, μια γλυκιά μουσταρδοσάλτσα και μαύρο ψωμί pumpernikel. Η εκδοχή που σας δίνω έχει και τριμμένο παντζάρι για το χρώμα, αλλά και την ελαφριά γλυκιά γεύση που δίνει. Μπορείτε κάλλιστα να το παραλείψετε αν και νομίζω πως δίνει όμορφο εφέ.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu