121
Υλικά
- παρμεζάνα 125 γρ
- αλεύρι 20 γρ
- παρμεζάνα 15 γρ
- προσούτο 25 γρ
- τυρί κρέμα 230 γρ
- ρικότα 150 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 70 γρ
- ντομάτα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 20 γρ
- κρέμα γάλακτος 20 γρ
- βασιλικός 0.25 κγ
- άσπρο πιπέρι 1 πρέζα/ες
Η ιδέα για την συνταγή αυτή είναι βασισμένη στα περίφημα Σικελικά κανόλι, που ως επί το πλείστον είναι γλυκά.Θέλοντας να ετοιμάσω κάτι το ιδιαίτερο και ασυνήθιστο βασισμένο στην Ιταλική παραδοσιακή κουζίνα, αποφάσισα να δοκιμάσω να τα φτιάξω στην αλμυρή εκδοχή τους.Σχεδιάζοντας την συνταγή από την αρχή, σκέφθηκα εκτός από την γέμιση, να χρησιμοποιήσω ως βασικό υλικό και για τα ρολάκια των κανόλι την ίδια την παρμεζάνα και όχι κάποια ζύμη, βασισμένη στο αλεύρι.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com