119
Υλικά
- καρότο 300 γρ
- μήλα 1 τμχ
- αυγά 4 τμχ
- φυστικοβούτυρο 50 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ
- μαύρη ζάχαρη 110 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γρ
- καρύδια 80 γρ
- χουρμάδες 50 γρ
- σταφίδες μαύρες 80 γρ
- σπορέλαιο 195 ml
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- κανέλα 0.75 κγ
- φυστικοβούτυρο 80 γρ
- τυρί κρέμα 350 γρ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
Η εμφάνισή του carrot cake στην ιστορία της ζαχαροπλαστικής, ανάγεται περίπου στον ύστερο Μεσαίωνα, με τη μορφή πουτίγκας καρότου και φυσικά χωρίς επικάλυψη τυριού. Άλλωστε, πολύ πριν «ανακηρυχθεί» ένα από τα κορυφαία και πιο υγιεινά λαχανικά, χρησιμοποιούνταν σα γλυκαντική ουσία....
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr