94
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 1 φλ
- ρύζι καρολίνα 0.5 φλ
- κοτόπουλο φιλέτο 100 γρ
- μπέϊκον 100 γρ
- αρακάς 1 χούφτ
- καλαμπόκι 1 χούφτ
- καρότο 1 χούφτ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 φλ
- μίσο 1 κσ
- τζίντζερ 1 κγ
- μέλι 1 κσ
- σκόρδο 1 κσ
- σάλτσα σόγιας 4 κσ
- mirin 1 κσ
Όπως είχαμε υποσχεθεί, σήμερα μαγειρεύουμε τη δεύτερη γιαπωνέζικη συνταγή της εβδομάδας! Τη γιαπωνέζικη εκδοχή του τηγανιτού ρυζιού. Η διαφορά του chahan από την κινέζικη εκδοχή του είναι αφενός στα υλικά και αφετέρου στη υφή του ρυζιού. Το γιαπωνέζικο chahan είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι σχετικά "συμπαγές" και παραδοσιακά περιέχει κάποιο είδος αλλαντικού.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com