120
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- ελαιόλαδο 120 ml
- κρεμμύδια 4 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- κύμινο 2 κγ
- τσίλι 2 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- garam masala 1 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- καρδάμωμο 6 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- κονκασέ 450 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- αλεύρι κίτρινο 50 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1.5 κγ
- γιαούρτι 350 γρ
Μια πρώην συνάδελφός μου από την Ινδία μου αποκάλυψε τα μυστικά ενός αγαπημένου της πιάτου, του chole bhature (τσόλε μπατούρε), μια παραδοσιακή ινδική ρεβιθάδα που σερβίρεται με ένα είδος τηγανητού ψωμιού. Το λάτρεψα! Οι γεύσεις ήταν ζωντανές, πλούσιες και εκπληκτικά καυτερές. Ποτέ δεν έχω φάει τίποτα πιο καυτερό σε όλη μου τη ζωή και παρόλο που μου αρέσουν πολύ τα πικάντικα φαγητά, με αυτό είχα πρόβλημα.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com