84
Υλικά
- βύσσινο 300 γρ
- πιπερόριζα 1 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- κρεμμύδια 70 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπούκοβο 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- σκόρδο 3 σκελ
- ζάχαρη 3 κσ
- λευκό ξύδι 125 ml
Αφού έφτιαξα τη βυσσινάδα κράτησα πολύ λίγα βύσσινα να πειραματιστώ. Παλιότερα είχα φτιάξει ένα chuthey με αγριοκέρασα που άρεσε πολύ, αλλά τώρα που να βρω τα αγριοκέρασα μιας και η επίσκεψη στο χωριό δεν έγινε για φέτος.Τα chutney και όλα τα παρασκευάσματα που περιέχουν ξύδι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τα καταναλώσουμε, εγώ δεν άντεξα να περιμένω και το δοκίμασα σε μια εβδομάδα, βάζοντας το δίπλα σε τυριά και αλλαντικά. Ταίριαξε αρκετά καλά με τα αλλαντικά και η επόμενη δοκιμή θα είναι με κάποιο ψητό κρέας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr