112
Υλικά
- φιστίκι Αιγίνης 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.25 κούπα/ες
- καστανή ζάχαρη 0.25 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 2 κσ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 1 κούπα/ες
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι -
- φράουλες 1 κούπα/ες
- φρούτα 1 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη -
- βούτυρο -
Αυτό το γλυκό φέρνει την κρέμα με την τάρτα πιο κοντά μια και πρόκειται για μια γλυκιά κρέμα που ψήνεται παρέα με φρουτάκια, κάνει κρούστα και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με γλυκιά τάρτα. Κάτι σαν την δικιά μας γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Το clafoutis είναι μια ιδανική συνταγή να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με γλυκά χωρίς αλεύρι δηλαδή gluten free. Είναι πραγματικά πανεύκολο και είτε ζεστό, είτε παγωμένο, είναι απολαυστικό!
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com