237
Υλικά
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μέντα 6 φύλλα
- πεκορίνο 4 κσ
- αλάτι 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αλεύρι κίτρινο 100 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αλάτι 2 πρέζα/ες
- σάλτσα ντομάτας 4 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντοματίνια 10 τμχ
- ντομάτα 1 φλ
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Σαρδηνία, γιά να δοκιμάσουμε τα τοπικά ραβιόλια (γεμιστά ζυμαρικά)...culurzònes) είναι ραβιόλια, φτιαγμένα με μία απλή ζύμη για ζυμαρικά, χωρίς αυγό, και γέμιση πουρέ πατάτας αρωματισμένου με σκόρδο, λίγο μοσχοκάρυδο και φύλλα μέντας και νοστιμισμένου με τοπικό τυράκι πεκορίνο, από πρόβειο γάλα. Τα λιτά αυτά ραβιόλι, τα σερβίρουν συνήθως με μία απλή σάλτσα ντομάτας ή σε μία πιό ρουστίκ εκδοχή, με καμμένο λίπος (πρόβειο ή χοιρινό, ανάλογα με την εποχή). Η παραδοσιακή συνταγή προέρχεται από την περιοχή Ogliastra, που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του νησιού, στην επαρχία Nuoro.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com