60
Υλικά
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κόκκινα κρεμμύδια 1 τμχ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- κάρυ 6 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- κύμινο 1 κγ
- κάρυ 1 κγ
- σπόροι μουστάρδας 0.5 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- τοματοπελτές 1 κσ
- καρότο 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πατάτες 6 τμχ
- κουνουπίδι 1 τμχ
- κόλιανδρο 0.5 ματσ.
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
Το κουνουπίδι είναι ένα εξαιρετικό χειμωνιάτικο λαχανικό. Η μυρωδιά του όμως,
όταν το βράζουμε, μας απωθεί!
όταν το βράζουμε, μας απωθεί!
Γι΄αυτό έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους μαγειρέματος, με σκοπό να εντείνω
τη γεύση του αλλά κρύβοντας κάπως την έντονη παρουσία του!
Σ΄αυτή την Ινδική συνταγή νοστιμίζει περισσότερο και ταιριάζει υπέροχα με
τα μπαχαρικά. Το πιάτο γίνεται ξεχωριστό, αγαπημένο όσων αγαπούν τις ανατολίτικες
γεύσεις, ιδανικό για χορτοφάγους αλλά και νηστεύοντες και μη. Δοκιμάστε το!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com