294
Υλικά
- κόκκινες φακές 400 γρ
- σπόροι μουστάρδας 1 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καυτερό πιπέρι 1 κγ
- βούτυρο 3 κσ
- τζίντζερ 1 κγ
- κουρκουμάς 2 κγ
- μείγμα μπαχαρικών 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ντοματοπελτές 1 κσ
Νταλ (dahl) στην ινδική γλώσσα σημαίνει φακές, αλλά είναι και η ονομασία ενός από τα πιό αγαπημένα πιάτα ...Εδώ οι φακές συνδυάζονται με πολλά μπαχαρικά, χωρίς να είναι απαραίτητα πικάντικες, και σερβίρονται σκέτες ή με βρασμένο ρύζι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com