118
Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 500 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 700 γρ
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 300 ml
- σιμιγδάλι ψιλό 180 γρ
- γάλα φρέσκο 650 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- κρέμα γάλακτος 600 γρ
- ζάχαρη άχνη 3 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αμύγδαλα 400 γρ
Εξευρωπαϊσμένο σιροπιαστό γλυκό με τούρκικη ρίζα εν ολίγοις. Αν και για να το φτιάξει κανείς, πρέπει να κάνει πολλές διαφορετικές παρασκευές, πρόκειται για ένα εύκολο στην πραγματικότητα γλυκό που απλά θέλει μεθοδικότητα και χρόνο. Το σημαντικότερο όλων είναι, πως όταν έρθει η ώρα να στηθεί, πρέπει όλα τα υλικά να είναι κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com