122
Τη διαφορά την έκανε η μαστίχα και απογείωσε την κρέμα σε γεύση και σε άρωμα. Μακριά από την κλασική συνταγή του εκμέκ με το καταΐφι (ekmek kadayif) και την κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, χωρίς όμως να χάνει κάτι γευστικά. Βούτηξα το τσουρέκι στο σιρόπι, άπλωσα τις φέτες στο ταψί και την κρέμα με τη μαστίχα. Μα τι άρωμα! Η μαστίχα Χίου, το δάκρυ που λένε, το δάκρυ που αρωματίζει. Κι έτσι, αυτό το δάκρυ λοιπόν, θέλω να το βάλω και σε άλλα γλυκά. Στο παγωτό, στις κρέμες, στα μπισκότα και σε ένα λικέρ. Ένα λικέρ μαστίχα λείπει από το σπιτικό μου, θα έρθει όμως και η ώρα του σύντομα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.seasonsinajar.com