279
Υλικά
- ελάφι 1.3 κιλ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 4 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
- κόκκινο κρασί 1 φλ
- πετιμέζι 2 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπαχάρι 1 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- γαρύφαλλο 8 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- καρότο 1 τμχ
- πράσα 0.5 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- σκόρδο 5 σκελ
- κυδώνι 2 τμχ
- μαύρη ζάχαρη 2 κσ
- κόκκινο κρασί 0.25 φλ
- βούτυρο 1.5 κσ
- πατάτες με τη φλούδα 1 κιλ
- πατάτες baby 1 κιλ
- θρούμπη 1 κσ
- δεντρολίβανο 1.5 κσ
- πάπρικα 1 κσ
- βούτυρο 2 κσ
Σήμερα, των Θεοφανίων, που τελειώνει η εορταστική Χριστουγεννιάτικη περίοδος, αποφάσισα να σας δείξω πώς μαγείρεψα ελάφι για το μεσημεριανό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς! Ναι, πράγματι ελάφι δε μπορείς να βρεις στο εμπόριο εύκολα... Όμως οι μεγάλες αλυσίδες supermarket, την περίοδο των εορτών, έχουν στα ράφια τους ειδικά για την περίσταση, ελάφια, φασιανούς, ζαρκάδια, πάπιες και άλλα ασυνήθιστα κρέατα. Τι καλύτερη ευκαιρία, λοιπόν, να μαγειρέψουμε κι εμείς κάτι που δεν το τρώμε κάθε μέρα;
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com