88
Υλικά
- μανταρίνια 300 γρ
- καστανή ζάχαρη 120 γρ
- αυγά 4 τμχ
- πούδρα αμυγδάλου 230 γρ
- άνθος αραβοσίτου 50 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- βανίλια 1 κγ
- λάδι 20 ml
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- σταγόνες σοκολάτας 50 γρ
Ένα κέικ με έντονο άρωμα μανταρινιού, με ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και λίγη ζάχαρη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πυκνό κέικ, όχι ιδιαίτερα γλυκό, αλλά πολύ μυρωδάτο. Ψάχνοντας για μια τέτοια συνταγή, οι περισσότερες που βρήκα ήθελαν να βράσεις τα μανταρίνια (μια με δυο ώρες προετοιμασία δηλαδή) και είχαν πολλά αυγά. Η συγκεκριμένη συνταγή μου φάνηκε ελαφριά, πανεύκολη, γρήγορη και άρεσε σε όλους.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr