21
Βρεθήκαμε στην εξοχή πριν μια-δυο εβδομάδες και όπου κι αν κοιτάγαμε γύρω μας, βλέπαμε παντού elderflowers (κουφοξυλιά ή αφροξυλιά ή ζαμπούκος ή σαμπούκος, ελληνιστί – δέντρα με μικρά λευκά ή ροζ/μωβ λουλούδια). Καθώς μάζευα τα μπουκέτα με τα λευκά λουλουδάκια, με την άκρη του ματιού μου είδα ένα δέντρο με ροζ/μωβ elderflowers. Το αρωμάτισα με μέλι και λεμόνι, κι γεύση του ήταν συμπυκνωμένη, έντονη από τα elderflowers και υπέροχα εθιστική. Απλά βυθίζεις τα άνθη σε ένα βασικό σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με λεμόνι και μέλι και το αφήνεις να σταθεί για εικοσιτέσσερις ώρες. Κόψτε όσο μπορείτε περισσότερο από τα χοντρά κοτσάνια. Βγαίνει γύρω στα 2 λίτρα cordial.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com