81
Υλικά
- μαγιά ξερή 7 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλεύρι 2 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- αφρός αλατιού 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- δεντρολίβανο 2 κλων
- βασιλικός 2 κσ
- γλυκάνισο 1 κγ
- ρίγανη 1 κσ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
- πράσινες ελιές 120 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- βασιλικός 4 φύλλα
«Το λιόψωμο μ' ανάθρεψε κι η λαδωτή κουλούρα».Ψ όπως ψωμί, ψωμί εύκολο στην προετοιμασία του, χωρίς πολλές διαδικασίες, χωρίς ζύμωμα, ψημένο επάνω σε προθερμασμένο, καυτό, μαντεμένιο τηγάνι.Γεμίζεται με ελιές και αρωματικά βότανα, όπως δεντρολίβανο, βασιλικό αποξηραμένο, ρίγανη, γλυκάνισο και σκόρδο. Κριτσανιστό εξωτερικά με μαλακή αφράτη ψίχα. Όσο ψήνεται η κουζίνα μας γεμίζει από τα αρώματά του, που μάς παραπέμπουν σε παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί.Αυτό το λιόψωμο είναι ένας πειρασμός εξ αιτίας της ευκολίας και της γεύσης του, καθιστώντας το μια αγαπημένη επιλογή για το τραπέζι μας, καθημερ
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es