74
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλ
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο 110 γρ
- γάλα 190 ml
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ρίγανη 1 πρέζα/ες
- κύμινο 1 τσιμπ
- πιπέρι 1 τσιμπ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- αλάτι 2 τσιμπ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 1 κγ
Empanadas με κιμά στο φούρνο. Μία νοστιμιά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να βγάλει σε πέρας με επιτυχία δύσκολες αποστολές όπως το δεκατιανό του παιδιού στο σχολείο, το δικό σας ελαφρύ μεσημεριανό στο γραφείο, το πιάτο-έκπληξη στο βραδινό μπουφέ ή στο έθνικ δείπνο με φίλους. Πρόκειται για πιττάκια με μία τραγανή και θρυπτή ζύμη και μία πλούσια, γευστική και όλο άρωμα γέμιση που θα σας εκπλήξουν θετικά. Στη συνταγή που ακολουθεί η γέμιση είναι βασισμένη στον κιμά (όπως παραδοσιακά είναι τα empanadas στο Περού), εσείς όμως μπορείτε να τα γεμίσετε με τα υλικά που σας αρέσουν. Στην αρχή με φόβισε η συνταγή, μου φάνηκαν πολύ “ακριβή” και ωραία για τις δυνάμεις μου, ευτυχώς όμως που αποφάσισα να τα φτιάξω, αποδείχθηκαν πολύ-πολύ πιο απλά απ’ ότι αρχικά φάνταζαν! Και άρεσαν πολύ-πολύ περισσότερο, στη γυναίκα και την κόρη μου, απ’ ότι μπορούσα να ελπίσω!!!
Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιασθείτε!
Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιασθείτε!
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com