61
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- βανίλια 0.5 κγ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- αλάτι -
- ξυνόμηλο 1 κιλ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- μαρμελάδα βερίκοκο 5 κσ
- μαρμελάδα ροδάκινο 5 κσ
- αμύγδαλα 60 γρ
- ξανθές σταφίδες 100 γρ
- κανέλα 1 κγ
- κρόκοι 1 τμχ
- μαύρη ζάχαρη 1 κσ
Γλυκό με μήλα ή αλλιώς Σκεπασμένο Ταρτό-Μηλόκεκο, με μικρές παραλλαγές της παλαιότερης συνταγής.
Για την ζύμη χρειάστηκαν:650-700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,250 γραμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια,100 γραμ. ελαιόλαδο,180 γραμ. ζάχαρη,1/2 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,ξύσμα από 2 πορτοκάλια,2 αυγά,λίγο αλάτι.
Για την ζύμη χρειάστηκαν:650-700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,250 γραμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια,100 γραμ. ελαιόλαδο,180 γραμ. ζάχαρη,1/2 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,ξύσμα από 2 πορτοκάλια,2 αυγά,λίγο αλάτι.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com