108
Υλικά
- γάλα φρέσκο 500 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- στέβια 20 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- κακάο 25 γρ
- κορν φλάουρ 25 γρ
- κουβερτούρα 200 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- πτι μπερ 24 τμχ
- γάλα 6 κσ
- φυτική κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
Σίγουρα θα έχεις δει πολλές φορές παρόμοιο, τύπου γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμες. Η διαφορά είναι ο τρόπος που γίνεται η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Στην ουσία χτυπάει σχεδόν όλα τα υλικά στο μίξερ και μετά τα ζεσταίνει. Αυτό δίνει μια υπέροχη υφή στην κρέμα. Επίσης ήθελα να την κάνω πιο ελαφριά, χρησιμοποιώντας στέβια και αποδείχθηκε καλή ιδέα.
Διάβασε τη συνταγή στο santie-athina.blogspot.com