243
Υλικά
- γάλα 75 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- αυγά 2 τμχ
Τα churros είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα, ιδιαίτερα των ισπανόφωνων λαών, το οποίο μοιάζει στην παρασκευή του με τα choux, μόνο που τηγανίζεται αντί να ψηθεί στο φούρνο. Ο πιο απλός τρόπος για να τα απολαύσετε είναι να τα τυλίξετε μέσα σε ζάχαρη και κανέλα, αφού τα τηγανίσετε, ή να ρίξετε πραλίνα. Τους πιο καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να τα συνοδεύσετε με το παγωτό σας. Για να πετύχετε το κλασσικό σχήμα τους πρέπει να έχετε μια μύτη κορνέ σε σχήμα αστέρι με 8 ακτίνες.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com