75
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 750 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- γάλα εβαπορέ 150 γρ
- φρέσκο βούτυρο 125 γρ
- αυγά 2 τμχ
- μαγιά νωπή 50 γρ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- κάρδαμο 0.5 κγ
- μαστίχα Χίου 6 κόκκοι
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα εβαπορέ 1 κσ
- φιλέ αμυγδάλου -
Φέτος δοκίμασα και μια πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκια, που δεν χρειάζονται ζύμωμα με το χέρι, όπως τα παραδοσιακά, αλλά τα ζυμώνουμε με τη βοήθεια του μίξερ. Είχα έναν ενδοιασμό, αν θα γίνονταν εξίσου αφράτα, επειδή το βούτυρο μπαίνει από την αρχή, αναμεμειγμένο με τα υπόλοιπα υλικά! Έγιναν, όμως, πολύ αφράτα και εξαιρετικά αρωματικά, αφού χρησιμοποίησα όλα τα παραδοσιακά αρωματικά. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι! Αν εσείς δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει να φτιάξετε τσουρέκια, αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός, για να αρχίσετε. Αρκεί να έχετε λίγη υπομονή, να τα περιμένετε να φουσκώσουν! Πρέπει να έχετε άνεση χρόνου. Το άρωμα και η νοστιμιά τους θα σας ανταμείψουν...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com