by admin

Εύκολη ζύμη για βάση γλυκιάς τάρτας

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Για τις γλυκές τάρτες των εορτών! Οι τάρτες είναι μάλλον εισαγόμενο έδεσμα, αν και η «φιλοσοφία» τους –υλικά πάνω σε ζυμάρι- μοιάζει πολύ με εκείνη της ανοικτής πίτας. Εγώ τις τάρτες εκτός από τον τυπικό γνωστό διαχωρισμό, τις χωρίζω σε τρεις κατηγορίεςαυτές που ψήνονται από την αρχή μαζί με τη γέμιση, αυτές που γεμίζονται στη μέση του ψησίματος της ζύμης και αυτές που γεμίζονται αφού ψηθούν. Η σημερινή ζύμη αφορά και τις τρεις κατηγορίες όπως θα δείτε, παρόλο που εδώ για λόγους ευκολίας επέλεξα να γεμίσω την τάρτα μου μετά το ψήσιμο.

Θεωρώ ότι η τεχνική που περιγράφεται παρακάτω για το άνοιγμα της ζύμης είναι η πιο εύκολη και μας επιτρέπει το στρώσει της ζύμης χωρίς να βάζουμε στη μέση πολλά πράγματα. Επιπλέον η ζύμη μου είναι τριφτή ακόμη κι αν το βούτυρο δεν είναι παγωμένο!

Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr
Κατηγορία: Ζύμες
Περισσότερες συνταγές: γλυκές τάρτες, ζύμη τάρτας

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.cretangastronomy.gr