123
Υλικά
- τσουρέκι 5 φέτ
- γάλα 400 γρ
- κρέμα γάλακτος 100 γρ
- γάλα 500 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 80 γρ
- κορν φλάουρ 25 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- βούτυρο 1 κγ
- σιρόπι 250 ml
- ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
'Οταν ήμουνα μικρή, το αγαπημένο μου γλυκό που ήθελα να μου φτιάχνει η μάνα μου στη γιορτή μου, ήταν εκμέκ. Τώρα που το τσουρεκάκι παίζει λόγω εποχής, όλο και κάποιο μπορεί να ξεμείνει. Δεν πρέπει να πάει χαμένο! Ε; Τι λέτε! Στην ανάγκη κρατήστε μερικές φέτες (δεν χρειάζεστε πολλές) για να φτιάξετε ένα απόλυτα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό, ό,τι δηλαδή χρειάζεται ανήμερα το Πάσχα.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com