79
Υλικά
- φαρίνα 500 γρ
- κανέλα 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- αραβοσιτέλαιο 1 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.75 φλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κονιάκ 0.25 φλ
- ξανθές σταφίδες 1 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- ζάχαρη άχνη -
- σουσάμι -
- μέλι -
Στις 27 Αυγούστου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγ. Φανουρίου. Είναι μια σημαντική μορφή, που ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλά σαν μια μόνο ημερομηνία. Η μεγάλη τιμή που τρέφουν οι χριστιανοί στον Άγιο έγινε αιτία να δημιουργηθεί το έθιμο της πίτας του, της φανουρόπιτας.Η πίτα γίνεται για να φανερώσει ο Άγιος σε κάποιον ένα χαμένο αντικείμενο, κάποια δουλειά, την υγεία σε κάποιο άρρωστο κ.α. Βεβαίως προτιμότερο θα ήταν τα κίνητρα και οι εκδηλώσεις να ήταν περισσότερο πνευματικού χαρακτήρα αλλά μπορούμε να έχουμε και πνευματική ωφέλεια.
Διάβασε τη συνταγή στο koukfamily-cook.blogspot.com