51
Υλικά
- σησαμέλαιο 0.75 κσ
- καστανή ζάχαρη 1 φλ
- μέλι 0.5 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 2 φλ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλ
- μπέκιν πάουντερ 20 γρ
- ξανθές σταφίδες 1 φλ
- λικέρ πορτοκάλι 0.5 φλ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- ζάχαρη άχνη -
Κλασσικό γλυκάκι της ελληνικής κουζίνας η φανουρόπιτα, ιδιαίτερα δημοφιλές σε περιόδους νηστείας, την φτιάχνουμε απαραιτήτητως στις 27 Αυγουστου, που εορτάζει ο Αγιος Φανούριος.
Η ανάρτηση της φετεινής μου φανουρόπιτας καθυστέρησε λιγάκι, αλλά νομίζω οτι δεν πειράζει, καθώς είναι ενα διαχρονικό γλυκάκι! Παρ' όλο που υπάρχει ήδη ανάρτηση στο laboratorio για την φανουρόπιτα (εδώ), σας παρουσιάζω και την φετεινή μου εκδοχή, επειδή έγινε ιδιαίτερα εύγευστη, εξ'αιτίας των ιδιάιτερων και διαλεγμένων υλικών της!
Χρησιμοποιησα την χημική μου μαγιά, αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κοινό baking powder του εμπορίου.
Η ανάρτηση της φετεινής μου φανουρόπιτας καθυστέρησε λιγάκι, αλλά νομίζω οτι δεν πειράζει, καθώς είναι ενα διαχρονικό γλυκάκι! Παρ' όλο που υπάρχει ήδη ανάρτηση στο laboratorio για την φανουρόπιτα (εδώ), σας παρουσιάζω και την φετεινή μου εκδοχή, επειδή έγινε ιδιαίτερα εύγευστη, εξ'αιτίας των ιδιάιτερων και διαλεγμένων υλικών της!
Χρησιμοποιησα την χημική μου μαγιά, αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κοινό baking powder του εμπορίου.
Δόση : για 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 3/4 απο...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com