98
Υλικά
- άσπρα φασόλια 250 γρ
- καρότο 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- σελινόριζα 1 τμχ
- σέλινο 3 κλων
- κρεμμύδια 3 τμχ
- χυμός ντομάτας 250 γρ
- ντομάτα 4 τμχ
- δυόσμος 1 κσ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- καβουρμάς 80 γρ
Θερμαντική, δυναμωτική, κλασσικά ελληνική, το "εθνικό" φαγητό των Ελλήνων η φασολάδα, μαγειρεύεται παντού στη χώρα μας έστω και με διαφορετικές εκδοχές που απλά απεικονίζουν τη διαφορετικότητα κάθε τοπικής παραγωγής. Καυτερή ή γλυκιά είναι μια σούπα που χορταίνει και ικανοποιεί τον κάθε ουρανίσκο. Η συνταγή αυτή είναι η συνταγή της δικής μας οικογενειακής φασολάδας, της φασολάδας που με συνοδεύει από τα μικράτα μου και μπορεί να μην είναι κάποια ιδιαίτερη συνταγή αλλά είναι πεντανόστιμη κι αν την συνοδεύσουμε με καβουρμά γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com