147
Υλικά
- ταλιατέλες 500 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- καπνιστός σολομός 150 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- βότκα 60 ml
Οι μακαρονάδες με σολομό είναι σχετικά νέο πιάτο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, μια και οι χώρες που ψάρευαν σολομό δεν... Οι μακαρονάδες με σολομό είναι σχετικά νέο πιάτο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, μια και οι χώρες που ψάρευαν σολομό δεν είχαν παράδοση στα ζυμαρικά, ενώ παράλληλα, οι χώρες με παράδοση στην πάστα, ως γνωστόν, δεν είχαν δει με τι μοιάζει ο φρέσκος σολομός μέχρι πρόσφατα. Το διεθνές εμπόριο γέννησε σχετικά τελευταία την ανάγκη για μια τέτοια συνταγή και θάλεγα πως ήταν μια εξαιρετική ιδέα!
Η Ιταλία πρωτογνώρισε τον σολομό ως καπνιστό, μια και σ’ αυτή την μορφή ήταν εύκολο να «ταξιδέψει», πριν οργανωθεί το διεθνές εμπόριο νωπών ψαριών. Αλλά ο καπνιστός σολομός ήταν διεθνώς καταξιωμένο γαστρονομικό έδεσμα απ’...
Η Ιταλία πρωτογνώρισε τον σολομό ως καπνιστό, μια και σ’ αυτή την μορφή ήταν εύκολο να «ταξιδέψει», πριν οργανωθεί το διεθνές εμπόριο νωπών ψαριών. Αλλά ο καπνιστός σολομός ήταν διεθνώς καταξιωμένο γαστρονομικό έδεσμα απ’...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr