146
Υλικά
- μοσχάρι φιλέτο 500 γρ
- μανιτάρια 500 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κσ
- μουστάρδα Dijon 1 κγ
- λεμόνι 0.5 κγ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- ζωμός βοδινού 300 ml
- sour cream 100 ml
Το φιλέτο στρογγανόφ είναι κλασική ρώσικη συνταγή με σοταρισμένα κομμάτια μοσχαρίσιου φιλέτου και ξινή κρέμα που έχει διαδοθεί ανά την υφήλιo κυρίως μετά την πτώση της τσαρικής αυτοκρατορίας. Εντούτοις, η παρακάτω εκτέλεση αν και λιγότερο αναμενόμενη είναι εξίσου γευστική κι αρωματική, καθώς η σάλτσα του στρογγανόφ ετοιμάζεται με μουστάρδα Dijon, χυμό και φλοιό λεμονιού που δένει υπέροχα με την μουστάρδα ενώ στο τέλος προστίθεται ξινή κρέμα (sour cream) ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr