80
Υλικά
- γάλα 7 φλ
- νισεστέ 2 φλ
- κορν φλάουρ 2 φλ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- ζάχαρη άχνη -
- ροδόνερο -
Το φίνο μαλεμπί είναι κρεμώδες αλλά ελαφρύ, δροσιστικό και σχεδόν άγλυκο. Αν και η ποσότητα της ζάχαρης ρυθμίζεται ανάλογα με τη γεύση που αρέσει στον καθένα, ποτέ η γλυκύτητα δεν υπερισχύει. Γίνεται από γάλα και μίγμα ριζάλευρου με κορνφλάουρ, είναι δε έντονα αρωματισμένο με ροδόνερο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com