101
Η focaccia (φοκάτσα) είναι ένα ψωμάκι ιταλικό, σαν τη βάση από αφράτη πίτσα κάτι, ή σαν την λαδένια τη δικιά μας. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα και ενώ χρειάζεται χρόνο για να φουσκώσει, δεν είναι μπελαλίδικη. Ο μόνος μπελάς είναι να ψήσετε την κολοκύθα για να πάρετε τον πουρέ της. Αν βρείτε έτοιμο πουρέ, μην διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και βρασμένα καρότα, αν θέλετε να κάνετε το ψωμί όταν κολοκύθες δεν βρίσκονται στην αγορά ή βαριέστε να ψήνετε.
Τέλος, αν τα καρύδια δεν σας αρέσουν (ή τα αποφεύγετε για λόγους αλλεργίας) μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σπόρια, είτε ποικιλία, είτε μόνο σπόρια κολοκύθας (την ψίχα εννοείται), ενώ μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, με άλλο αποτέλεσμα κάθε φορά.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu