153
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1150 γρ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- ηλιέλαιο 150 ml
- ζάχαρη 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 200 ml
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 2 κιλ
- γλυκόζη 1 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 3 κγ
- ηλιέλαιο -
Τα φοινίκια τα ψήνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε για ούτε ένα λεπτό, ίσα να ροδίσουν παντού και τα βγάζουμε για να τα σιροπιάσουμε. Θέλουν πολλή ώρα στο σιρόπι (αναλόγως του πάχους τους) και είναι ένα απόλυτα σιροπιαστό γλυκό που όμως έχει σταθερότητα στην υφή του, δεν διαλύεται όπως το σιροπιαστό μελομακάρονο για παράδειγμα. ...
Διάβασε τη συνταγή στο epipantosepistitou-efik.blogspot.com