96
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 600 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κίτρινο τυρί 100 γρ
- λιαστές ντομάτες 12 τμχ
- μανιτάρια 100 γρ
Η φοκάτσια είναι ιταλικό επίπεδο ψωμί που νοστιμίζει με ελαιόλαδο, μπαχαρικά, τυριά, ντομάτα και όποιο άλλο υλικό μας αρέσει. Διαφέρει από το κλασικό ψωμί γιατί είναι επίπεδο και δε φουσκώνει αρκετά όπως επίσης και από την πίτσα που η ζύμη της είναι αρκετά λεπτή. Δοκίμασα να τη φτιάξω με λιαστές ντομάτες και μανιτάρια και έγινε νοστιμότατη.
Διάβασε τη συνταγή στο seasonsinajar.blogspot.com