234
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- κακάο 90 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- σπορέλαιο 60 ml
- ξινόγαλα 190 ml
- καφές 190 ml
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
- άνθος αλατιού 1 πρέζα/ες
- κρέμα γάλακτος 60 ml
- ασπράδι 120 γρ
- βούτυρο 681 γρ
- κακάο 45 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 450 γρ
- ζάχαρη άχνη 60 γρ
Μπορώ να πω ότι αυτή η τούρτα ειναι από τις πιο αγαπημένες μου. Η κρέμα καραμέλας, ακόμα και χωρίς αλάτι,είναι ένα όνειρο, η σοκολατένια γκαναζ είναι να την φας με το κουτάλι και η ενναλακτική γκαναζ αφρός σκέτος. Το παντεσπάνι δε, αν γίνει με καλής ποιότητας κακάο είναι το πιο ζουμερό που έχετε φάει ποτέ σας! Μπορει να ετοιμαστει και από την προηγούμενη και να παραμείνει φρέσκο για 2-3 ημέρες. Και φυσικά είναι η πιο κατάληλη τούρτα για να καλυφτεί με ζαχαρόπαστα....
Διάβασε τη συνταγή στο royal-coconut.blogspot.com