by admin

Γαλατερά και αυγοκούλουρα : τα πασχαλινά ψωμιά της Κρήτης

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Τα παραδοσιακά πασχαλινά ψωμιά της Κρήτης δεν είναι τα τσουρέκια με τη μορφή και τη διαδικασία που τα φτιάχνουμε σήμερα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές να φτιάχνουν αφράτα τσουρέκια , αλλά τα παλιά τετράδια των συνταγών «μιλάνε» για «Πασχαλινά ψωμιά» και «Γαλατερά». ... Τα γαλατερά ψωμιά δεν είναι πολύ αφράτα, δεν είναι τσουρέκια. Έχουν πιο συμπαγή υφή και πιο σφικτή ψίχα. Είναι ψωμιά. Είναι όμως πολύ νόστιμα και –τολμώ να πω- πιο υγιεινά από τα τσουρέκια. Η ζύμη τους είναι εύπλαστη γιατί ζυμώνεται πολύ σε αντίθεση με εκείνη των τσουρεκιών οπότε προσφέρεται για τη δημιουργία των πασχαλινών αυγοκούλουρων...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Πασχαλινές
Περισσότερες συνταγές: Πασχαλινά τσουρέκια, ψωμί
Τοπική: Κρητική

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com