77
Υλικά
- κεράσια 600 γρ
- βατόμουρο 600 γρ
- βανίλιες 600 γρ
- βύσσινο 600 γρ
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- βούτυρο αγελάδος 110 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- ασπράδι 1 τμχ
Τις galette, τις έχω βάλει στο μάτι από καιρό. Γενικά μου αρέσουν τα γλυκά με φύλλο και ζουμερά φρούτα. Οι galette είναι ένα πολύ απλό και εύκολο γλυκό. Δεν χρειάζεται να είσαι μαέστρος στο άνοιγμα του φύλλου για να τις φτιάξεις. ) Μπορείς να φτιάξεις galette απλά και μόνο για να καταναλώσεις κάποια φρούτα που έμειναν ή απλά επειδή πεθύμησες γλυκό.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com