Υλικά
- κρεμμύδια 1 φλ
- βούτυρο 2 κσ
- κονιάκ 0.33 φλ
- κρασί 0.33 φλ
- κιμάς χοιρινός 0.5 κιλ
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κιμάς χοιρινός 0.25 κιλ
- φιστίκι Αιγίνης 50 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- αλάτι 1.5 κσ
- θυμάρι 1 κγ
- allspice 0.5 κγ
- πιπέρι 0.125 κγ
- αυγά 3 τμχ
- αλάτι 0.5 κσ
- πιπέρι 0.125 κγ
- allspice 0.125 κγ
- κονιάκ 3 κσ
- γαλοπούλα 1 τμχ
Η γαλοπούλα πρέπει να είναι ξεκοκκαλισμένη (οπότε ελαττώνεται το βάρος, στο τέλος έχει οδηγίες, αν δεν έχετε βολικό χασάπη). Γεμίζεται με ένα μείγμα χοιρινού και μοσχαριού γάλακτος, με διάφορα μυρωδικά που δίνουν ιδιαίτερη γεύση. Είναι κατάλληλη για μεγάλα τραπέζια, γιατί κόβεται σε φέτες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr